Čurug – Čurug

Veslački klub «Čurug» iz Čuruga osnovan je avgusta meseca 2003. godine kao udruženje građana. U Veslački savez SCG je primljen mesec dana kasnije. Prvo zvanično takmičenje na kojem je učestvovao naš klub je 11 Prvenstvo države na veslačkim ergometrima na kojem smo učestvovali sa dva takmičara u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji. Osnovni cilj veslačkog kluba «ČURUG» je popularizacija ovog sporta u našem selu prvenstveno kod školske dece. Klub trenutno poseduje  3 skifa i 1 dubl-skul, kao i daske za obuku veslača. Veslački klub «Čurug» je, tekođe, i organizator sada već tradicionalne «Čuruške regate», a u planu je i organizacija nekoliko veslačkih regata regionalnog i republičkog ranga.

Čurug je udaljen 100 km od Beograda, a 30 km od Novog Sada. U saradnji sa Pokrajinskim izvršnim većem podignut je hangar i napravljen je prilaz vodi.

Veslači “Čuruga” veslaju na “Mrtvoj Tisi”. Neposredno pored kluba nalazi se pravac dužine 2.3 km, a postoji i deo Tise gde je moguće veslati u jednom pravcu oko 10 km.

Sajt VK “Čurug”

VK “Čurug”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *