Palić – Subotica

Osnovan je 1920. godine. Već 1928. godine, 7. i 8. jula, održano je na Paliću, peto prvenstvo Jugoslavije u olimpijskim čamcima.

1948. godine klub dobija svog Patrona, Fabriku Bicikle “ZMAJEVAC” i preuzima ime “V.K. Zmajevo” Subotica. Iste godine osniva se i Veslački Savez Jugoslavije.
1950. godine imao je 16 veslača takmičara i samo jedan takmičarski čamac. Kada je Fabrika bicikla promenila ime u “PARTIZAN” i Veslački klub “Zmajevac” je promenio ime u Veslački klub “Partizan” Subotica.
1977. godine klub se udružuje u Omladinsko Sportsko društvo “Palić” i ponovo menja ime u Veslački klub “Palić”. Nažalost, ovo priključivanje nije donelo željene rezultate, a odvajanje od Fabrike Bicikala “Partizan” prilično se osetilo. Međutim, FBP je i dalje pomagala V.K. “Palić”, do kraja svog postojanja.

Tokom godina, V.K.”Palić” se polako razvijao i nizao uspehe. Pod njegovim krilima izrastali si mnogi državni i svetski veslači. Međutim, klub je od samog nastanka do dana današnjeg ostao amaterski, kao i celokupan rad Uprave i trenera kluba.  Rad sa decom se bazira isključivo na ljubavi i entuzijazma prema ovom sportu!

Sajt VK “Palić”

Veslanje palic

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *