O savezu

Veslački Savez Vojvodine je sportski savez udruženih klubova sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine.  Savez i njegovi članovi funkcionišu kao jedinstven sistem veslačkog sporta u Srbiji. Savez deluje na području Autonomne pokrajine Vojvodine.
Članove Saveza čini sedam veslačkih klubova:

VK Danubius 1885, Novi Sad
VK Begej 1883, Zrenjanin
VK Zrenex, Zrenjanin
VK Palić, Subotica
VK Tisa, Titel
VK Čurug, Čurug
VK Tamiš, Pančevo.

Savez obavlja ciljeve i zadatke koji su od zajedničkog interesa i koristi za njegove članove.  Jedan od osnovnih ciljeva Saveza je obezbeđivanje uslova za razvoj kvalitetnog i vrhunskog sporta u AP Vojvodini i utvrđivanje zajedničke politike razvoja kroz realizaciju usvojenih programa u 2008. godini, i to posebno razvojnog i takmičarskog programa.

Put razvoja od početnika do vrhunskih sportista je dugotrajan i sistematski proces koji zahteva permanentno pronalaženje, osposobljavanje i razvijanje podmlatka u klubovima koji će dugoročno posmatrano kontinuirano ostvarivati kvalitetne i vrhunske rezultate na domaćem, regionalnom i međunarodnom nivou.

U skladu sa razvojnim programom, Savez preuzima odgovarajuće aktivnosti sa ciljem unapređivanja i omasovljavanja veslačkog sporta u AP Vojvodini.

Savez sarađuje sa brojnim sportskim organizacijama i granskim savezima u zemlji i inostranstvu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *