CROATIA OPEN 2022

Veslački savez Vojvodine je nastupio na Internacionalnoj regati Croatia open u Zagrebu 9 i 10.aprila 2022.godine sa 23 veslača iz četiri kluba, V.K. Begej i V.K Zrenex iz Zrenjanina, V.K. Tamiš iz Pančeva i V.K. Danubius 1885 iz Novog Sada.

Croatia open je već duži niz godina najjača regata u regionu, koja je ovog aprila okupila 700 veslača iz mnogih evropskih reprezentacija i klubova.  U jakoj konkurenciji mladi vojvođani su postigli izuetne rezultate.

Zlatom se okitio kadetski četverac Tamiša u sastavu Marković Mihajlo, Jančikin Marko, Perić Petar i Milutinović Pavle, dok se kombinovana posada Begeja i Crvene Zvezde okitila srebrom u istoj disciplini, za Begej su nastupili Lavirac Miloš i Kostin Ognjen. Seniorski laki dubl Danubiusa koji čine reprezentativci Katić Ivan i Bundalo Ratko osvojio je srebrnu medalju. Nikolina Genšer iz Tamiša osvojila je bronzu u disciplini skif za pionirke.

Pored medalja vojvođanske ekipe izborile su šest A finala u kojima  treba istać četvrto mesto juniorskog četverca skul Danubiusa u sastavu Čekić, Kesić, Manojlović i Fratucan, peto mesto Kadetskog dubla Tamiša Jančikin, Milutinović, kao i 6 mesto seniora Danubiusa Ratajca Rastka u disciplini skif.

Author: veslanje2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *