KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Ponedeljak 02.09.2019. godine u 10 časova u prostorijama Veslačkog kluba „Danubius 1885“

Poštovani,

Povod za održavanje konferencije za novinare je odlazak veslačkih posada Novosadskog Univerziteta na Evropsko prvenstvo u Jončeping Švedska, od 03.9. – 08.9.2019. godine.

Uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Novog Sada i Veslačkog kluba „Danubius 1885“ našim studentima je omogućeno da predstavljaju Univerzitet u Novom Sadu, svoj grad i državu na ovom prestižnom takmičenju. Univerzitetsko veslanje je razvijeno širom zapadne Evrope i Amerike i ova takmičenja u veslanju su često masovnija i kvalitetnija od svetskih i evropskih prvenstava. Studentske posade Novosadskog univerziteta ove godine su ostvarile značajne rezultate na međunarodnim i domaćim takmičenjima.

S obzirom da su osvojili sve trke u kojima su učestvovali dobili su epitet NEPOBEDIVI. Ističemo prestižnu regatu u Beču gde su u konkurenciji 36 osmeraca iz 16 zemalja ubedljivo osvojili prvo mesto i ucrtali Novi Sad na mapu prestižnih Evropskih univerziteta.

Ovim putem vas pozivamo da na ovaj način ispratite odlazak nasih zlatnih studenata na Evropsko prvenstvo gde očekujemo nastavak uspešne godine.

Na Evropskom prvenstvu, pod vođstvom trenera Alekse Đokića, predstavljaće nas osmerac u sastavu: Miloš Bašić, Milan Švonja, Đorđe Urukalo, Petar Savin, Nikola Kekić, Ivan Grubor, Aleksa Đoković, Uroš Nenadić i kormilar Tara Stajić i dubl skul u sastavu: Nikola Saratlić i Nikola Lazov.

Na konferenciji će pored sportista i novinara prisustvovati i Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, gospodin Vladimir Batez, kao i predsednik Veslačkog saveza Vojvodine Milan Saratlić.

Nadamo se da ćete se, kao i do sada, odazvati našem pozivu i preneti širem auditorijumu dešavanja iz veslačkog sporta.

Srdačan pozdrav,

Direktor Kluba

Danilo Lučić

Mob 063/508 723

Author: veslanje2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *