Trijumf Mačkovića i Vasića u finalnoj trci dvojaca

Naši u Plovdivu, na prvom takmičenju za Svetski kup u sezoni, za dve sekunde brži od drugoplasiranih svetskih prvaka, a Đerić i Pivač odlični četvrti. – U skifu Arsićeva peta u odlučujućem nadmetanju, Slavnić četvrti u B finalu.

U finalu za dvojce na prvom od tri takmičenja za Svetski kup u sezoni, koje je održano u Plovdivu, Martin Mačković i Miloš Vasić odsečno su grabili u vođstvu od početka do kraja. Na polovini trke, na 1.000 metara, jasno se videlo da su nedostižni.

Trijumfovali su sa 6.34,05. Prvi su naš pobednički čamac u nekoj trci za Svetski kup u poslednjih deset godina. Nenad Babović i Miloš Tomić su se istakli kao dvojac bez kormilara za lake veslače u Minhenu 2009.

 Jedno vreme su potonjim osvajačima prvi pratioci bili Španci, koji su prošle godine na Svetskom prvenstvu na ovoj regatnoj stazi bili šesti kao iznenađujući finalisti, ali su ih pretekli braća Martin i Valent Sinković iz Hrvatske. Mačković i Vasić nisu posustajali. Odbili su i napade važećih prvaka sveta, koji su za njima prošli drugi kroz cilj dve sekunde kasnije (6.36,03). 

– Prezadovoljni smo kako smo prošli u Plovdivu jer je Mačkoviću i meni ovo bilo prvo zvanično takmičenje u dvojcu, – pričao nam je sijajući od sreće Vasić. – Jeste da smo i ranije sedali zajedno u dvojac, ali smo ozbiljne pripreme počeli tek ove godine. Odmah se i na treninzima videlo da smo i po brzini i po zaveslajima i po koncepciji izuzetno dobra kombinacija. Odličnu energiju smo preneli na stazu u Plovdivu, dokazujući da možemo mnogo zajedničkim snagama. Nastavimo li ovako, siguran sam da ćemo se uključiti u borbu za samo svetski vrh.

Štroker u našem dvojcu ističe i da nije mala stvar biti brži od braće Sinković iz Hrvatske, koji su svetski prvaci.

– Nismo znali u kakvoj su formi, ali je sigurno da su i u Plovdiv došli da pobede. Uliće nam uspeh u nadmetanju s njima dodatno samopouzdanje i još veći motiv u pripremama za Evropsko prvenstvo u Lucernu karjem maja. Iako to još nije konačno, uveren sam da ćemo Mačković i ja biti tandem i na tom velikom takmičenju – rekao je Vasić.

Detaljnije informacije možete da pogledate na sledećem linku

Author: veslanje2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *