Vojvodina Open 2010

U subotu 26. i nedelju 27. og  juna pod pokroviteljstvom Veslačkog saveza Vojvodine, na Palićkom jezeru održano je deseto Otvoreno prvenstvo Vojvodine – Vojvodina Open 2010. Ovo Prvenstvo je bilo najbrojnije do sada – učestvovalo je preko 400 posada iz Austrije, Mađarske, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Slovačke, i Srbije. Ove godine su u program takmičenja uključene i dve nove kategorije – devojčice i dečaci mlađi od 13 godina, u kategoriji „mini”.

Kao i ranijih godina, trke su bile održane u dva dana: kvalifikacione trke u subotu, a finala u nedelju. Vetar i talasi, česta pojava na jezeru u vreme održavanja trka, i ovog puta su trenirali strpljenje i umeće veslača, trenera, sudija i publike. Pred kraj kvalifikacionog programa bilo je odlučeno da se dužina staze skrati na 1000 m, a kvalifikacione trke veterana i neke pionirske prebačene su za početak finalnog dela programa u nedelju.

No, loši vremenski uslovi nisu omeli održavanje takmičenja, kao ni postizanje izuzetnih rezultata.
Ekipni pobednik 10. Internacionalne regate “Vojvodina Open” je veslački klub “Mohač” iz istoimenog grada u Mađarskoj, dok su od klubova iz Srbije najbolji bili: po bodovima VK “Galeb” iz Zemuna (4. mesto), a po osvojenim medaljama VK “Smederevo” (2. mesto).

Internacionalna regata „Vojvodina Open” se od ove godine, osim u kalendarima Veslačkih saveza Srbije i Vojvodine i država u regionu, nalazi i u zvaničnom kalendaru takmičenja Svetske veslačka federacija.

Osim jubilarne, desete ragate Otvorenog prvenstva Vojvodine, veslački klub “Palić” obležio je i devedeset godina postojanja i rada. Tim povodom organizovan je program i druženje predstavnika klubova, saveza, prijatelja, sponzora i sudija sa Upravom veslačkog kluba Palić u prijatnom ambijentu restorana Ženski štrand.

Author: veslanje2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *